A Fortuna Rádió újabb frekvenciákat nyert
2005. március 11., péntek

Fortuna Rádió által rendezett sajtótájékoztatóra került sor 2005. március 11-én a PIR Kft. székházának (Paks, Dózsa György út 13) első emeleti tárgyalótermében.
A Fortuna Rádió tulajdonos cége, a PIR Kft. két újabb helyi rádiós frekvencia pályázatot nyert az elmúlt hetekben. Bonyhádon a 94.0 MHz-en és Cecén a 91.6 MHz-en indít két új helyi rádiót. A cég műsorszolgáltatási tevékenységének bővülésével új vezetési struktúrában folytatja a rádiók irányítását. A PIR Kft. immár 10 éve működteti a Fortuna Rádiót paksi székhellyel, 40-50 kilométeres vételkörzettel, 18 fős stábbal és 8 hónapja megépített vadonatúj, professzionális stúdióval.
A kiadott sajtóközleményben a rádiók indításáról, a terveikről, és a Fortuna Rádióról olvashatunk bővebben:
- A helyi rádiós piac az elmúlt években átalakulásnak indult. A kis rádiók szakmai és technikai fejlődését nem követik a piaci viszonyok olyan arányú növekedése, hogy a rádiók biztosan legyenek eltarthatók, így a helyi rádióknak újabb lépéseket kell tenniük. A ma már több, mint 150 helyi rádió a Nyugat-Európai mintához viszonyítva is túlzottan sok Magyarország területéhez és összlakosságához képest.
Az elmúlt 3-4 évben indult meg egy átalakulás, mely során a helyi rádiók hálózatba kapcsolódással szereztek egyre nagyobb lefedettséget, így újabb és újabb frekvenciákat, és újabb piacokat. Ezzel átrendeződni látszik a helyi rádiós piac: mivel a frekvenciák számát az ORTT nem csökkenti - a rádiók kérésére sem -, így mintegy alulról jövő kezdeményezésként a helyi rádiók kezdtek el lépéseket tenni és elsősorban a vételkörzet növelés (a teljes műsor más frekvenciákra való átjátszása), és a hálózatba kapcsolódás (egy-egy óra, műsor átjátszása más frekvenciára) irányába.
Az ORTT által kiírt Bonyhád - 94,0 MHz és a Cece - 91,6 MHz helyi rádiós frekvenciák olyan nagyságú településeken, olyan adottságú piaccal rendelkeznek, melyen szerintünk nem vállalható önálló stúdió, stáb felállítása - a pályázat szerint is - 24 órás műsoridőre. A vételkörzet növelés nem szolgálja a szakmai célt, és nem felel meg a helyi rádiók alapvető feladatának sem, ezért vállaltuk a hálózatba kapcsolódást. Ez azt jelenti, hogy bizonyos műsorsávokra és műsorokra úgymond "lekapcsolunk", így a zenén kívül helyi hírek, helyi tudósítások, portré- és más beszélgetős műsorok alkalmával helyi gyártású műsorokat hallhatnak majd a bonyhádiak, a ceceiek, és természetesen a környezetükben lévő települések hallgatói is – áll a sajtóközleményben.
A sajtótájékoztatón kiemelték:
- A három rádió szakmai, marketing és humán irányítása egy komplexebb munkát igényel, ezért a cég műsorszolgáltatási tevékenységének bővülésével új vezetési struktúrában folytatja a rádiók irányítását. A szülési szabadságáról visszatért főszerkesztő, Strasszer Andrea, a három rádió igazgatójaként, az elmúlt egy évben helyette megbízott főszerkesztőként dolgozó Schuckert József operatív igazgatóként irányítja 2005. március 1-jétől a teljes előkészítési és szervezési munkát, utána pedig a három rádiót - mondta Balogh István, cégtulajdonos.
- A PIR Kft. 2005. március 10-én írta alá a ORTT-vel a szerződéseket a további frekvenciák működtetésére. A bonyhádi és a cecei rádiók 2005. szeptember 5-én, hétfőn 00:00 órától sugározzák majd adásukat – tájékoztatott Strasszer Andrea, igazgató.
- A Fortuna Rádió 2005-ben nagyrendezvényekkel ünnepli 10. születésnapját. Pakson június 19-én a Duna-parton, július 2-án Simontornyán egész napos rendezvényekkel, július 17-én Szelidi-tón és augusztus 7-én Vajtán rendeznek road show-kat. Továbbá Bonyhádon és Cecén terveznek megjelenéseket – a sajtótájékoztatón ismertette a születésnapi esemémnyeket Schukert József, operatív igazgató.

Videófilm megnézése! A Fortuna Rádió tulajdonos cége, a PIR Kft. két újabb helyi rádiós frekvencia pályázatot nyert az elmúlt hetekben. Bonyhádon a 94.0 MHz-en és Cecén a 91.6 MHz-en indít két új helyi rádiót. A cég műsorszolgáltatási tevékenységének bővülésével új vezetési struktúrában folytatja a rádiók irányítását.
A videofilm mérete 9.3 MB, és az ideje: 8:06 perc, meggnézéséhez kattintson a képre!

 

ORTT - Műsorelosztók és Műsorszolgáltatók listája:

További információ a Fortuna Rádióról

A rádió

A Fortuna Rádió paksi székhelyű, helyi kereskedelmi rádió, amely 96,3 MHz-es frekvencián 1995. március 1-je óta sugározza műsorát. Kezdetben 12 órás, majd 1998. július 29-e óta 24 órás adásidővel. A rádió hallhatósági határai a domborzati viszonyoktól függően 70-80 kilométeres körzetben a következők: Dunaújváros, Kecskemét, Mecseknádasd, Enying. A 10 éves születésnapjukat 2005-ben többek között azzal ünneplik, hogy szeptember 5-én két új frekvencián, Bonyhádon (94.0 MHz) és Cecén (91.6 MHz) indítanak két új helyi rádiót.

Műsorpolitika

A Fortuna Rádió műsorpolitikája követi az általános kereskedelmi rádiós trendet. Alapvető tevékenysége a szórakoztatás, igényes összeállításban kínál zenét különféle kor- és célcsoportoknak. Hallgatói célcsoportuk a 14-49 éves korosztály, mely elég széles, de helyi rádió lévén a közönség széleskörű kiszolgálását tartják előtérben, ezért a közvélemény-kutatásoknak megfelelően a különböző műsorsávok és műsorórák különböző célcsoportok számára készített műsorokat tartalmaznak.
Továbbá fontos feladatuknak tekintik a tájékoztatást. Helyi híreinkben kiemelten Paks, de azon kívül vételkörzetük közéleti történéseivel is foglalkoznak. Hatfős hírszerkesztő stáb óránként jelentkezik friss hírekkel, a helyi politikai, gazdasági, kulturális és sportesemények összefoglalójával. Műsoraikban a beszámolók, tudósítások és interjúk mellett gyakoriak a tényfeltáró és oknyomozó riportok. Ezen kívül élő helyszíni bejelentkezésekkel juttatják el a legfrissebb információkat hallgatóikhoz.

A Fortuna-image

Vezetésük felfogása szerint "nem elég szólni, meg is kell jelenni". Ezért hirdetésekkel, szóróanyagokkal, nyaranként különböző városokban, településeken road-show-kal, a vételkörzet fontosabb kulturális, sport és egyéb eseményein pedig szponzorként vannak jelen.
A rádió a világhálón is elérhető (www.fortunaradio.hu). Új, interaktív honlapjukon nemcsak a rádióval és a műsorokkal kapcsolatos információk vannak jelen, hanem minden olyan közérdekű információ is - helyi hírek, felhívások, sporthírek stb. - mely a rádióban elhangzik.

Hallgatottság


Hallgatottságukat évek óta a Magyar Gallup Intézet méri, mely eredmény szerint a Fortuna Rádió az első helyen áll a rádiók között.

Elérhetőségük

Cím: 7030 Paks, Dózsa Gy. 13 sz.;
Telefon/Fax: 06/75-411-111;
E-mail: info@fortunaradio.hu
Honlap: www.fortunaradio.hu
Adás SMS: 20-9-411-001

Képriport a sajtótájékoztatóról és a stúdióról 

PaksNET online információk