Pakson az első körforgalmi csomópont átadása
2006. augusztus 17., csütörtök

Paks, körforgalmi csomópont átadása A Magyar Közút Kht. átadási ünnepséget tartott Pakson a körforgalmi csomópont mellett lévő Táncsics utcai parkolóban. Csütörtökön 11 órakor a Himnusz elhangzása után Hajdú János polgármester úr mondott ünnepi beszédet, majd ünnepélyes szalagátvágásra került sor. A körforgalmi csomópont megépítésének költsége 197 millió forintba került, kivitelezője a Soltút Kft. volt.
Ünnepélyesen átadásra került a 6231 számú összekötő úton, Paks város belterületén létesült új körforgalmi csomópont. A 6231 számú, Paks-Cece összekötő út 1+620 km szelvényében lévő csomópont Paks város belterületén (Dózsa György út - Táncsics Mihály út kereszteződése) helyezkedik el.
A körforgalmú csomópont kiépítésével valamennyi forgalmi kapcsolat biztosított, így a közlekedés biztonsága tovább javult. A gyalogos-átkelőhelyek kialakításának következtében a gyalogosok közlekedésének biztonsága tovább emeledett a csomópontban.
Az ünnepségen többek között jelen volt Dr. Holló József, a Magyar Közút Kht. műszaki igazgatója, Rimai Rudolf, a Magyar Közút Kht. Tolna Megyei területi Igazgatója, és Rencsár Kálmán, a Soltút Kft. ügyvezetője.

Rövid videófilm
Az ünnepi beszédekről rövid videófilm is készült, melynek a mérete 16.9 MB, és az ideje: 14:43 perc. Ha szeretné megnézni az ünnepi beszédeket, akkor kattintson a fent látható kicsi képre!.

Hajdú János polgármester úr ünnepi beszédének rövid összefoglalója:

Hajdú János polgármester úr avató beszédében kiemelte, hogy egy évvel ezelőtt itt egy zajos, zsúfolt balesetveszélyes útkereszteződés volt, ami megakasztotta a főutca forgalmát. Ez mára-már szerencsére a múlté, hiszen a körforgalmi csomópont elkészült. A paksiak kipróbálták, és úgy tűnik, hogy meg is szerették, elfogatták. Azon ritka beruházások közé tartozik, aminek csak előnye van, ugyanakkor nagyon szép példája az összefogásnak.
A beruházás keretében megújult a főutca Duna Szállótól a Vak Bottyán gimnázium közötti szakasza, mintegy mintát adva, hogy mit szeretnének kezdeni a főutcával az elkövetkező időben. Igényes nagyvárosias lett a körfogó és ezen a területen a közvilágítás is. A körforgó, és környéke közlekedésre, parkolásra alkalmas, de a parkosítás még hátra van, melyet hamarosan a szakmailag megfelelő időben elvégeznek.
A kivitelezés viszonylag hosszú ideig tartott, hiszen ezen a területen rengeteg közművezeték húzódik, és azoknak a kiváltása közel fél évet vett igénybe. A polgármester úr bízik abban, hogy ennek a beruházásnak folytatása is lesz, hiszen van mit megújítani Pakson az északi és a déli városkapu között, hangsúlyozta avató beszédében.

Panorámaképek az épülő körforgalmi csomópontban:

Paks első körforgalmi csomópontja épül - 2006.04.03.

Paks első körforgalmi csomópontja épül - 2005.10.31.

Fényképriport a körforgalmi csomópont ünnepi átadásának idején:
2006.08.17-én.Fényképriport a csomópont építésének korábbi állapotáról, időrenben visszafelé:
2006.05.12-én; 2006.04.29-én; 2006.04.03-án; 2006.03.20-án; 2005.10.31-én;


 

PaksNET online információk