Paksi FC tavaszi rajt előtti sajtótájékoztatója
2007. február 21., szerda

A magyar labdarúgás élvonalához tartozó Paksi FC tavaszi rajt előtt sajtótájékoztatót tartott 2007. február 21-én. Zomborka Zoltán, PR menedzser a klub történetének első sajtótájékoztatóján ismertette a programot, és bemutatta a jelenlévőket.

Lengyel Ferenc vezető edző értékelte a téli felkészülést, és szólt a tavaszi fordulókkal kapcsolatos tervekről.
- A felkészülésünk január elején kezdődött, amely összességében, nagyon jól sikerült. Amit terveztünk a kollégákkal azt el is tudtuk végezni.
Két hetet töltöttünk Balatonfüreden a rekreációs központban, ahol minden feltétel adott volt, hogy a munkáknak a fizikai részét elvégezzük. Majd Pakson, azután Szlovákiában folytattuk két edző meccsel a felkészülést. Úgy gondolom, hogy a csapat fizikailag felkészült a rajtra, melyet megerősített az orvosi vizsgálat is.
Igyekeztünk a csapat játékát tökéletesíteni, elsősorban a támadó játékunkon próbáltunk egy kicsit előre lépni. Az edző meccsek azt mutatják, hogy bizakodóak lehetünk. Amennyiben a védőjátékunk is hasonló lesz a őszihez képest, akkor én úgy gondolom, hogy a tavaszi is olyan szép lesz, mint az őszi.
A keret kisebbfajta átalakításon ment keresztül, hiszen elkerültek a csapatból játékosok, négyen is de jöttek újak, Így került hozzánk Bardi Gábor, aki erőszakos csatár. Egy probléma van vele, hogy nem szeret edzeni, és mindig megsérül, amit most is bejelentett. Bízom benne, hogy szombatra meggyógyul. Balaskó Iván-t talán nem kell bemutatni, több NB 1-es csapatban is játszott, bajnok csapat tagja volt. Ő a Pécsi MFC-től jött. Bízom benne, hogy jó labdákkal szolgálja ki a társait a gólok mellett.
Már évek óta egy régi hiányposztot próbálunk betölteni játékosokkal, melyet most Hanák Viktor baloldali védő szerepkörében fogja ezt megtenni. Ő is sokat látott játékos. Szombaton nem tud a pályára lépni, mert három sárga lappal érkezik, de utána rendelkezésre áll.
Ami még gátolja az esetleges sikeres szereplésünket, az hogy a tegnapi edzésen Kovács Attila első számú kapusunk porcsérülést szenvedett egy teljesen ártatlan szituációban. Órákon belül meg is műtik, így 3-4 hétre kiesik. Sajnos tavaly is így jártunk, de sikerült Őt rövid távon pótolni. Bízunk abban, hogy Bita László és Pokorni Péter, aki 3. számú kapusként most már végleg hozzánk kerül, meg fogja oldani ezeket a feladatokat. - mondta Lengyel Ferenc.

Balog Judit beszédében kiemelte, hogy Paks Város képviselőtestületének tavalyi döntése értelmében a PSE Fehérvári úti pályája megérett a felújításra. Elkezdődött az építkezés, melynek az anyagi hátterét teljes egészében az Önkormányzat biztosítja, melyet külön köszönünk.
A létesítmény a következőképpen néz ki. A fogadó épület tartalmazza a jegypénztárakat, a beléptetőrendszert, a büfét, és a nézőtéri vízesblokkot, mely napokon belül átadásra kerül.
A másik épületünk egy két szintes klub épület, melynek az alsó szintjén vannak az utánpótlás csapat öltözői, és az edzői öltöző. A felső szinten pedig kondi terem, irodák, egy klubhelyiség és egy tárgyaló került kialakításra.
A régi lelátó épületét teljes mértékben át fogjuk alakítani, de ezt már csak a beruházás második lépcsőjében, mely valószínű áthúzódik a jövő évre. Viszont a tervek már elkészültek. Amint az anyagi hátterét megszavazza a képviselő testület, akkor neki látunk ennek a feladatnak is.

Zomborka Zoltán ismertette az új honlap indítását, melynek a webcíme www.paksifc.hu lesz. A domain név bejegyzése miatt még várni kell az eléréséhez. Ugyanakkor bemutatta a Paksi FC új címerét is.

Webszemle:
Kihívást találtak Pakson - Tolnai Népújság online ......
Jelentősen megerősödött a Paks januárban - TopFoci.hu ......
Három új játékos érkezett Paksra - foci24.com ......
Paks: bemutatták az új szerzeményeket - Nemzeti Sport online ......
A tavaszi rajt előtt - Paks - Hiradó.hu ......

Képriport 


PaksNET online információk