Panorámakép Pakson a Városi Művelődési Központ előtti térről
A körkép szeptember elején késő délután készült, amely az első munkám. Tolna megyében a CsaTolna Egyesület honlapján találunk hasonló "Nyaktekerő képeket" vagy a panoramakep.lap.hu linkgyűjteményben.
Pakson a lakótelepi téren körültekintve a kép segítségével, megemlíteném a Városi Művelődési Központ főbejárata előtti téren lévő szökőkutat, amely egy atommagot és a hatszögletű fűtőelem kazetta palástját szimbolizálja. Az alkotást Józsa Bálint, fővárosi szobrászművész tervezte, amelyet augusztus 20-án adtak át. A szökőkút ötlete még a virágos városok nemzetközi versenyére készüléskor vetődött fel az önkormányzat környezetvédelmi bizottsága elnökének, dr. Bogáncs Jánosnak a javaslatára. Sikerült a városépítéssel foglalkozó helyi szakemberekből álló héttagú zsűrinek egy olyan alkotást kiválasztani a pályamunkák közül, amely kifejezi a környezetbe való illeszkedését. Így az önkormányzat az atomenergia békés célú felhasználásának tiszteletére a Városi Művelődési Központ előtti téren szőkőkútat állított.
A statikus fotó paraméterei: szokokut_020906.jpg (4207x400 képpont, 306 kB). A nagy fájl mérete miatt egy kicsit várni kell a letöltés ideje alatt, alacsony sávszélesség esetén, de megéri.
Ha a letöltött kép nem mozogna az ablakban, akkor ellenőrizni kell, hogy nincs-e a Java a böngészőben letiltva.

;

A kép egérrel húzható minden irányba, a mozgás meg is fordítható és egy klikkeléssel le is állítható.

© www.PaksNET.hu - 2002.09.06.

Panorámaképek